Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Verbondenheidsslinger

door Wilma van der Wielen

Als de school weer begint kun je de kinderen vragen wat zij belangrijk vinden op school. “Wat maakt dat je het fijn hebt? Wat heb je nodig om goed te kunnen leren? Wat zou je willen leren?”

Na het gesprek kun je een slinger maken van alle antwoorden. Die slinger hang je op om elkaar te herinneren aan al die wensen die zijn uitgesproken.

Maak een verbondenheidsslinger om elkaar eraan te herinneren dat we er samen iets moois van gaan maken

Geef de kinderen stroken gekleurd papier en laat hierop een wens schrijven en tekenen. Geef hen de tijd om de papiertjes mooi te versieren.

Plak de strookjes tot ringetjes en verbindt ze aan elkaar door elk strookje door een ander te halen en ook vast te plakken.

Dans met de slinger van verbondenheid en zing er een vrolijk lied bij. Misschien is er al een klasselied? Niet? Hoog tijd om er een te maken. Zingen smeedt een band!

Over de auteur van deze tip

Ik ben Wilma van der Wielen en 43 jaar. Ik woon samen met Bart en we hebben in 2003 een prachtig kind Naomi mogen ontvangen. Ook onze drie kippen en hond Ayla en poes Mitzi horen bij ons samenzijn.
Mijn rode draad in het leven is mezelf herinneren. Contact vanuit mijn innerlijke bron en mezelf hierin laten leiden. Door de geboorte van Naomi ben ik meer en meer thuisgekomen in mezelf. Ik heb een kinderboekje geschreven over watertraantjes. Door mijn ervaring met Naomi werd ik wakker in hoe belangrijk het is alle emoties te erkennen en er te laten zijn. Wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Oude patronen loslaten om het nieuwe in mezelf toe te laten. Ik geef thuis voetreflexmassage en een keer per week geef ik kundalinitraining. Dit is een ontwaken in jezelf waar we met een klein groepje de chakra`s doorwerken en vooral ervaren doormiddel van yoga, dans, mantra zingen, tekenen etc etc. Door vele ervaringen volg ik mijn hart iedere week weer. De maanenergie ondersteunt me er erg in en ook de gevoeldswereld van de paarden. Ik heb bij Terra Natura weekenden communiceren met paarden gevolgd.
Rij nu vaak in de bossen op de ijslanders en krijg les hierin. Doe in de manege grondwerk en begeleidt angstige kinderen\volwassen met paarden. Zo geraakt door deze krachtige dieren die me spiegelen in waar ik sta. Elke keer weer een reis waar ik nog zoveel in te groeien heb. Op mijn website kun je verder mijn schilderijen bezichtigen. Dit is in het kort mijn verhaal.

Namastè
Sat Nam

Beauty Wilma

Naam: Wilma van der Wielen
Website:

Meer tips van Wilma »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.