Tip over verbondenheid met de Natuur

Beleef de lente!

door Rianne Joosten

De lente is weer begonnen! Vogels hebben het dan ook erg druk op het moment. Met het vinden van een geschikt vrouwtje/mannetje, het af en aan vliegen met takjes om een nest te bouwen of zelfs al met het uitbroeden van eieren.

Neem een kijkje in de kraamkamer

Op www.beleefdelente.nl kun je 8 verschillende vogels volgen tijdens het drukke lenteseizoen.  

In het nest van een steenuil, oehoe, ooievaar, boomklever, ijsvogel, purperreiger en slechtvalk zijn camera’s geplaatst zodat je hun bezigheden live kunt volgen. De boerenzwaluw is nog onderweg naar Nederland, maar zal over een tijdje ook te volgen zijn. Leuk om aan te zetten en af en toe te kijken.

Kinderen vinden het geweldig om de uilen, een échte ooievaar (“groot!”), de slechtvalk (“die zit hoog!”), of het prachtige ijsvogeltje te bewonderen.

Heb je weinig tijd, kijk dan naar één van de clipjes die bij de meeste vogels geplaatst zijn. Daar zitten leuke momenten bij die eerder zijn opgenomen. Veel vogelplezier!

Over de auteur van deze tip

Met kinderen en volwassenen op een speelse en creatieve manier de natuur ontdekken is wat ik het liefste doe. Om zo de natuur dichterbij de mensen te brengen of andersom.

Ook coach ik docenten bij het inzetten van hun sterke kanten tijdens de les. Door het lesgeven vanuit de eigen kracht verlopen de lessen natuurlijker en effectiever. Alles gaat meer vanzelf. Met name de communicatie met de kinderen verbetert hierdoor enorm. En wat is er mooier dan echt communiceren met kinderen?

Naam: Rianne Joosten
Website:

Meer tips van Rianne »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()