Tip over verbondenheid met Materie

Doe mee en verlos de zee

door Adriƫnne Baars

Ik wil je graag een persbericht voorleggen dat bij Educare binnenkwam:

“De zorg voor onze omgeving houdt niet op bij onze voordeur of onze tuin. Ook de oceanen zijn een belangrijk deel van onze omgeving.Ā Helaas worden zeĀ vervuild door alles wat we zomaar weggooien. Dus: handen uit de mouwen, laten we het strand eens een goede opknapbeurt geven.”

Jaarlijks wordt er wereldwijd een grote beach clean up georganiseert, deze keer van 24 tot 27 maart 2011.Ā Ook in Nederland wordt er op 7 plekken een opruimactieĀ gehouden. Fantastisch natuurlijk.Ā  Maar als je er niet heen kunt, kunĀ jeĀ natuurlijk zelf ook aan de slag gaan, 52 weken per jaar. Iedere opgeruimde zak is er een!

Raap eens wat op

Waarom zou je je beperken tot een week in maart, of tot de zee? Neem als je naar het strand gaat, een eind gaat wandelen, of een ommetje met je kinderen maakt in het bos een afvalzak mee en raap op wat er niet thuishoort.

Je kunt thuisgekomen zelfs kijken of je van het afvalmateriaal nog iets moois kunt maken.

Enkele ideeĆ«n: ga haken met plastic tassen, maak een mobiel van ijs-stokjes, knutsel een eng beest van de op het strand gevonden voorwerpen…Ā 

Op het Educare Netwerk kun je ideeƫn over knutselen met meerwaarde delen.

En dat haken met plastic zakken?

Hier kun je zien hoe je met plastic tassen kunt haken, wevenĀ en breien.

Over de auteur van deze tip

Ik vind het belangrijk dat kinderen met hun hoofd en met hun handen bezig zijn. Zelf functioneer ik ook het best als die activiteiten in evenwicht zijn. Daarom ben ik bezig met ‘knutsel-plus’ projecten, niet alleen leuk om te doen, maar ook nog iets over jezelf of de wereld ontdekken. Dat zorgt voor verbondenheid en laat zien dat iedereen een eigen inbreng heeft die de moeite waard is.

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()