Tip over verbondenheid met Materie

Op de fiets

door Eveline Oostdijk

Wij wonen in een klein dorpje en naar school gaan betekent een tocht van zeven kilometer. Als je acht jaar bent, kun je dat niet alleen op de fiets, zeker niet als je twee keer een gevaarlijke en slecht beveiligde kruising moet oversteken. En samen fietsen met een ouder kan wel, maar gaat de ouder heel veel tijd extra kosten, zeker omdat er ook nog vanuit de school naar een werkplek gegaan moet worden.

Dat betekent dus dat halen en brengen met de auto heel vaak de enige oplossing is, maar dat is behalve duur ook niet zo goed voor het milieu.
Hoe nu toch jezelf en je gezin motiveren om de fiets te pakken?

Spaar je eigen fietsmiles!

Het idee is de kilometers op te schrijven en op te tellen, en alles wat “bespaard” wordt op benzine door toch te fietsen, letterlijk te sparen.
De helft is dan voor het gezin, de andere helft is voor het milieu!

Van de ‘gezinsopbrengst’ kun je dan besluiten samen in een vakantie een dagje uit te gaan, zowel de kosten van de kilometers, de benzine, als toegang als consumpties komen dan uit dit “bespaarpotje”.
Leuk voor het gezin, en goed voor het milieu!

Over de auteur van deze tip

Als onderwijskundig medewerker ben ik verbonden aan Stichting HVO. Wij streven een duurzame bevordering van onderwijs en opvoeding vanuit humanistisch perspectief na. Wij vragen studenten aan onze lerarenopleiding docent HVO en Levensbeschouwing tips te schrijven voor deze website.

Naam: Eveline Oostdijk
Stichting HVO
Website:

Meer tips van Eveline »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.