Tip over verbondenheid met de Ander

Je kind als engeltje

door Fanny van der Horst

De kerstboom optuigen, het huis versieren……..een hele klus! Met kleine kinderen is het ook nog eens oppassen welke versiersels je gebruikt i.v.m. de veiligheid. Daarbij willen de meeste kinderen graag helpen: al die lichtjes en glimmende ballen zijn zo mooi! Kerststress? Helemaal niet!

Maak het jezelf makkelijk en maak het met je gezin gezellig. Hoe simpeler je de voorbereidingen houdt, des te meer tijd kun je doorbrengen met je kinderen en de kerstsfeer samen beleven.

Laat alle versieringen daarom lekker ingepakt staan op zolder en maak dit jaar je eigen kerstengeltjes! Samen met je kinderen.

Hoe? Je kinderen zijn zelf de kerstengeltjes! Moet je eens zien hoe ze groeien als je ze dit vertelt.

  • Tijdens een rustig moment, kun je de knutselspullen die je al in huis hebt uitstallen op tafel.
  • Heb je nog een rol behang, een stuk bakpapier of karton? Een prima begin. Maak een omtrek van je kind. Dat kan levensgroot of juist verkleind.
  • Maak vervolgens een ‘getrouwe’ weergave van jouw kind(eren). Het gaat erom dat je kind zichzelf in de weergave herkent. Het gaat er dan niet om dat je heel natuurgetrouw bent! Teken, plak of schilder erop wat bij je kind hoort. Gebruik bijvoorbeeld een echte ketting die je door het papier heen rijgt. Plak er een stof op die je kind mooi vindt, bij wijze van kleding.
  • Knip het gezicht van je koter van een foto plak deze vervolgens op deze geknutselde weergave.
  • Maak van aluminiumfolie een kroontje of aureooltje.
  • Heb je wol? Maak er haren van.
  • Heb je glitters? Plak het om het ‘kind’ heen (engelen stralen tenslotte).

Maar bovenal: maak het samen met je kind, precies zoals het kind het wil. Het is dan een prachtige weergave van hoe het kind zichzelf ziet. Tenslotte noteer je zijn/haar naam erbij en klaar is je kerstengeltje. En je kind(eren)? Die zal/zullen zich heel bijzonder voelen……

En als je de kinderengel hebt opgehangen, vergeet dan niet dagelijks aan je kind te vertellen waarom het zo’n mooi engeltje is!

Over de auteur van deze tip

Mijn missie is om kinderen te laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. Dat ze mogen uitleven wat ze in zich hebben. Ik werk als natuurgeneeskundig therapeut in mijn eigen praktijk. Daarnaast werk ik voor een Kinderdagverblijf waarbinnen mijn holistische visie wordt geïntegreerd in de dagelijkse gang van zaken. Dit realiseer ik door het schrijven van de nieuwsbrief, het geven van trainingen aan leidsters en het coachen van het management. Veiligheid, eigenheid en verbondenheid zijn de uitgangspunten van het klimaat dat we als KDV willen scheppen voor de kinderen, hun ouders en de leidsters. Dat doen we door onze visie ‘Samen Zorgen’ uit te dragen in woord en daad. We inspireren ouders en leidsters zich bewust te worden van hun eigen behoeften en mogelijkheden. Daarmee hopen we de weg vrij te maken voor de kinderen zodat zij kunnen opgroeien als en tot zichzelf.

Naam: Fanny van der Horst
Kinderdagverblijf Het Speeldorp
Websites:

Meer tips van Fanny »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.