Tip over verbondenheid met de Ander

Het vervullen van kleine wensen en genoegens

door Patricia Ritsema van Eck

“Alles wat we met onze liefde aanraken, verandert in iets moois. Als de kok het doet, proef je het. Als de journalist het doet, lees je het. Als de tv-presentator het doet, zie je het. Als de financieel adviseur het doet, ervaar je het. Als je matrassenmaker het doet, slaap je als nooit tevoren,” schrijft Ivo Valkenburg in “Spirit in Finance”. In dit boek vertelt hij over Paul Efmorfidis, een Griekse matrassenmaker die zich nooit afvraagt hoeveel geld hij komend jaar wil verdienen, maar zich alleen bezighoudt met hoe hij zijn klanten en zijn werknemers blij kan maken.

De decembermaand is bij uitstek de maand om elkaar liefde en blijheid te schenken. Het is tevens de maand waarin geld en materie vaak een veel grotere rol krijgen toebedeeld dan nog bij deze liefde past. Hoe maak je je kinderen weer bewust van het feit dat liefde je leven veel meer verrijkt dan materie?

Schrijf op: waar word je nou echt blij van?

Bij ons thuis gaan we af en toe gezamenlijk om de tafel zitten en dan vraag ik iedereen: “als ik je wil verrassen en ik kan hier geen geld aan besteden, waar word je dan echt blij van?”

Om de beurt vertellen we dan wat dit is en schrijf ik dit op. Zo word ik heel blij van een schoon en fris bed en van gezellig samen eten met lieve vrienden. Eén van mijn zonen wordt heel blij als hij in de vakantie bij een oude schoolvriend kan logeren, de ander als hij ‘s avonds extra lang wordt voorgelezen.

Zo hebben we allemaal onze kleine wensen en genoegens – de meeste zijn eigenlijk heel makkelijk te realiseren. Wanneer je weet hoe blij je een ander hiermee kunt maken, dan kost het ook geen moeite maar geeft het jezelf juist vreugde om de ander hiermee te verrassen.

Als we allemaal ons zegje gedaan hebben, gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. Niemand krijgt opdracht om een ander blij te maken. Het is onvoorwaardelijk – er hoeft helemaal niets. Maar het mooie is, dat iedereen er ondertussen wel mee aan de slag gaat. Soms meteen en soms duurt het even. En op een dag wordt je dan wakker om te merken dat een van je wensen spontaan is vervuld…

Wil je nog meer ideeën om harten te verblijden?
Kijk dan ook eens op www.mijnblijdehart.info…

Over de auteur van deze tip

Ik ben opgeleid tot Hart Focus trainer, wat wil zeggen dat ik opgeleid ben in technieken die je helpen je hart en je hoofd met elkaar in balans te brengen en te houden. Hierdoor heb je minder last van stress, weet je beter met verschillende emoties om te gaan, kun je helder en creatief denken en bovendien is het erg goed voor je gezondheid. Je krijgt er ook minder snel rimpels van – op lachrimpels na…

Mijn favoriete bezigheid is het creatief ontwikkelen van websites, trainingen, boeken, spellen en materialen waar je blij van wordt. Ik ben de auteur van het boek “Jij bent de sleutel tot Mijn blijde Hart” en bedenker van “Het Sinterklaas Surprisespel” waarmee je op ouderwets gezellige manier pakjesavond kunt vieren met minimale stress en maximale pret!

In december 2015 is mijn nieuwe spel Kerst met Ballen uitgekomen!

Naam: Patricia Ritsema van Eck
Zonder Streepje!
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Patricia »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()