Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Eco-centrisch opvoeden

door Jef Crab

Mensen zijn een deel van de aarde, een deel van het ecosysteem. De natuur kan best bestaan zonder de mens, omgekeerd kan niet.

Leer je kinderen hun juiste plaats in de wereld in te nemen

In een evenwichtig ecosysteem nemen alle elementen hun juiste ruimte in en functioneren in dienst van het geheel. Alles is met alles verbonden. De samenstellende organismen werken spontaan samen met anderen en informatie (groeirichting) en energie (groeikracht) stromen vrij door het systeem. Dit laatste kan men schenken noemen

Leven vanuit de drie principes: verbondenheid, samenwerking en schenken leidt naar een evenwichtige verhouding met zichzelf, de medemens en de natuur.  De eerste vereiste hiervoor is het kunnen bepalen van de eigen ruimte en functie.  Dit is onze persoonlijke authenticiteit. Authentiek onze talenten ontwikkleen, inzetten en toch de anderen de ruimte geven om hun talenten te ontwikkelen en inte zetten is oprechte samenwerking.  Dit leidt naar de wereld van overvloed.

Over de auteur van deze tip

Jef Crab ontwikkelde beginjaren ’90 de E.A.S.T. methode.
In 2003 werd EAST Institute opgericht en in 2008 werd het een partnerorganisatie voor UNICEF.
E.A.S.T. biedt verschillende modules voor onderwijs, organisaties, de gezondheidssector en volwasseneducatie om verbondenheid te ervaren en zelf te versterken.
Het Instituut organiseert met regelmaat de opleiding tot EAST docent.

E.A.S.T. module Persoonlijke Authenticiteit is verplicht voor alle eerstejaarsstudenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren in Suriname.
De leergang Holistische Geneeskunde is al meer dan 10 jaren onderdeel van curriculum aan het Medisch Wetenschappelijk Instituut.

EAST Institute heeft ondertussen dependances in Belgie, Nederland, Duitsland, Israël en Suriname.

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.