Tip over verbondenheid met de Ander

Samenspel

door Wilma van der Wielen

Samen spelletjes spelen maakt dat je op elkaar gericht bent, een gezellige sfeer creëert en aandacht aan elkaar besteedt. Elk gezin zou zijn eigen favoriete spelletjes moet hebben, zoals deze:

Speel het briefjesspel

De ouder of verzorgster maakt een briefje en tekent bijvoorbeeld een wasmachine. Het briefje geef je aan je kind. Je kind loopt naar de wasmachine waar de ouder, verzorger een nieuw briefje heeft liggen met een tekening of woord waar het kind vervolgens naar toe gaat. Maak zo een aantal briefjes en op het eind ligt iets wat jij je kind graag wil geven.

Nu onze dochter wat ouder is (7 jaar) wisselen we de rollen wel eens om. Ze leert hierdoor schrijven, tekenen, verstoppen en samenwerken, en we genieten van het samen zijn. We hebben dit erg veel gedaan en het blijft leuk voor iedereen.

Over de auteur van deze tip

Ik ben Wilma van der Wielen en 43 jaar. Ik woon samen met Bart en we hebben in 2003 een prachtig kind Naomi mogen ontvangen. Ook onze drie kippen en hond Ayla en poes Mitzi horen bij ons samenzijn.
Mijn rode draad in het leven is mezelf herinneren. Contact vanuit mijn innerlijke bron en mezelf hierin laten leiden. Door de geboorte van Naomi ben ik meer en meer thuisgekomen in mezelf. Ik heb een kinderboekje geschreven over watertraantjes. Door mijn ervaring met Naomi werd ik wakker in hoe belangrijk het is alle emoties te erkennen en er te laten zijn. Wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Oude patronen loslaten om het nieuwe in mezelf toe te laten. Ik geef thuis voetreflexmassage en een keer per week geef ik kundalinitraining. Dit is een ontwaken in jezelf waar we met een klein groepje de chakra`s doorwerken en vooral ervaren doormiddel van yoga, dans, mantra zingen, tekenen etc etc. Door vele ervaringen volg ik mijn hart iedere week weer. De maanenergie ondersteunt me er erg in en ook de gevoeldswereld van de paarden. Ik heb bij Terra Natura weekenden communiceren met paarden gevolgd.
Rij nu vaak in de bossen op de ijslanders en krijg les hierin. Doe in de manege grondwerk en begeleidt angstige kinderen\volwassen met paarden. Zo geraakt door deze krachtige dieren die me spiegelen in waar ik sta. Elke keer weer een reis waar ik nog zoveel in te groeien heb. Op mijn website kun je verder mijn schilderijen bezichtigen. Dit is in het kort mijn verhaal.

Namastè
Sat Nam

Beauty Wilma

Naam: Wilma van der Wielen
Website:

Meer tips van Wilma »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.