Tip over verbondenheid met Jezelf

Waar word jij gelukkig van?

door Nanda Noorlander

Ben jij ook op zoek naar geluk? Dan ben je niet de enige! De boeken over geluk vliegen als verse broodjes over de toonbank. Helaas wordt je van het lezen van die boeken niet gelukkig…

Waar dan wel van? Van een ontmoeting, een kus, een situatie die beter uitpakt dan je had verwacht, een lief gebaar van je kind, een wandeling, een mooie bloem, muziek, het kan eigenlijk van alles zijn.

Onderzoek eens waar jij blij wordt

Kinderen weten vaak nog heel goed wat ze leuk vinden en doen het liefst niets anders dan dat. Wanneer ze iets moeten dat ze niet leuk vinden, komen ze daar geheid tegen in opstand.

Denk daarom een terug aan wat jij als kind leuk vond om te doen. Doe jij die dingen nog steeds? Of ben je alleen nog maar bezig met alle dingen die moeten?

Het gaat er niet om dat je alle verantwoordelijkheden over boord gooit. (Daar kun je ook heel ongelukkig van worden…) Maar als jij een week bijhoudt van welke dingen jij blij wordt en vervolgens dat soort momenten bewust vaker opzoekt, zal je jouw gevoel van geluk vergroten waardoor de dingen die je móet je minder moeite kosten.

En… als jij gelukkig bent kun je ook je kind meer in zijn of haar eigen flow van geluk laten, waardoor het zich beter ontwikkelt.

Over de auteur van deze tip

Levenscoach (44) bij Centrum Nacha, en moeder van 2 kinderen (14 en 9), waarvan de oudste de diagnose PDD-nos heeft.
Centrum Nacha is een praktijk voor begeleiding bij stress, burn-out en hooggevoeligheid. Zodat mensen hun eigen leven weer in vrijheid kunnen leven. Voor kinderen schrijf ik helende verhalen waardoor kinderen weer lekkerder in hun vel komen te zitten. Mijn doel is om bij te dragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven van anderen. Ik werk vanuit een warme betrokkenheid bij de ervaringen van mijn klanten.

Naam: Nanda Noorlander
Centrum Nacha
Website:

Meer tips van Nanda »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.