Tip over verbondenheid met Jezelf

Laat je in de opvoeding inspireren door de wekelijkse deugd

door Annelies Wiersma

Iedere week bij een deugd stilstaan helpt om steeds meer deugden in jezelf en in je kinderen te herkennen en te benoemen.

Annelies Wiersma: “Deze week was de deugd waarop ik me wilde focussen verantwoordelijkheid:

  • Ik lees de omschrijving en de deugd¬†wordt meteen minder abstract.
  • Ik¬†zie de deugd in het gedrag van m’n kind, in anderen en mezelf.
  • Ik waardeer de deugd in mijn zoon door hem te complimenteren¬†hoe hij met gevoel voor verantwoordlijkheid zelf zijn schoolwerk, sport en klusjes thuis oppakt. Dat wil zeggen: ik besteed aandacht aan¬†de keren dat hij dat inderdaad zelf doet!
  • We hebben een gesprek over zwerfvuil en de verantwoordelijke taak van ouders om kinderen hierin op te voeden.¬†
  • Ik¬†sta zelf stil¬†bij verantwoordelijkheden die ik op m’n bord heb: welke¬†horen daar en welke¬†kan ik loslaten?¬†¬†

Kortom, met ‘de deugd van de week’ komen onze deugden tot leven!”

Abonneer je op de deugd van de week en breng de deugden tot leven

De deugd van de week nodigt je uit om aandacht te schenken aan een eigenschap die je misschien niet zo bewust in de praktijk brengt. Omdat je er niet bij stil staat, of omdat je de betekenis van de deugd vergeten bent. Deugden houden je een spiegel voor, ze kunnen je confronteren, ondersteunen, bemoedigen en inspireren. Ze leveren vaak bijzondere gesprekken op…

Ga naar www.actonvirtues.nl en ontvang de wekelijkse deugd in je mailbox.

Over de auteur van deze tip

Ik ben in 2002 begonnen met de begeleiding van gezinnen, scholen, organisaties en individuen om het beste in hen te stimuleren. Daarbij maak ik gebruik van de vijf strategie√ęn van het internationale Deugdenproject.

In 2006/2007 schreef ik over mijn ervaringen met het werken met de deugden in mijn gezin. Het resultaat is ‘Haal het beste uit je kind en jezelf; opvoeden met deugden.’ Schrijven, vormgeven en uitgeven is inmiddels een nieuwe passie geworden.
Via mijn bedrijf ACT on Virtues verzorgde ik de uitgave van Linda Kavelin Popov’s boek laatste boek ‘Adempauze’ en ‘Reflectiekaarten: 100 deugden om je te inspireren’. Nieuwe uitgaven – ge√Įnspireerd op het Deugdenproject – verzorgen, is voor de komende jaren een van de kernactiviteiten van ACT on Virtues. Ook geef ik graag lmini-workshops, zoals ouderavonden op scholen.
Idee√ęn hiervoor zijn van harte welkom!

In 1994 is het Virtues Project door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het beste opvoedingsprogramma voor gezinnen van alle culturen! Intussen wordt het toegepast in meer dan 85 landen.

Naam: Annelies Wiersma
Act on Virtues
Websites:

Meer tips van Annelies »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.