Tip over verbondenheid met Algemeen

Nieuw boek: Opvoeden in Verbondenheid

door Educare

Opvoeden is niet altijd even gemakkelijk. Kinderen, jongeren: dikwijls hebben wij het moeilijk met hun gedrag. Thuis, op school, in de jeugdbeweging, op straat. En al even vaak hebben zij het moeilijk met ons, of met zichzelf, met mekaar, met alles rondom hen. Brutaal antwoorden, spijbelen, pestgedrag, geweld, vandalisme, diefstal, drugs en alcohol
 Dan weer voelt ons kind zich opperbest en loopt alles op wieltjes. Tja, die wieltjes. Hoe houden we die op de rails? Hoe helpen we onze kinderen de sporen vinden, de sporen trekken?

Je kunt daar vanuit heel wat invalshoeken naar kijken, op zoek naar redenen, oorzaken, wortels. Je kunt vanuit talrijke benaderingen er iets aan doen. Verbondenheid is Ă©Ă©n zo’n bril. Voor de kinderen Ă©n hun ouders, jeugdwerkers, opvoeders, leerkrachten. Om dan vanuit die kijk samen te handelen – hun/onze problemen te ‘behandelen’, of veel beter nog: te voorkomen.

Het is een heel brede kijk, op de hele samenhang: op jezelf, van binnen en van buiten; op het lokaal in de kinderopvang, klas en iedereen die daar is, op je boekentas, op al je spullen. Op je (t)huis, je gezin, je straat en wie je tegenkomt, het jeugdhuis of de jeugdvereniging, noem maar op. Dat vraagt van jou als opvoeder een wending in je routine, een nieuwe blik. De wekelijkse tips op deze website helpen je daarbij, stapje voor stapje.

Maar nu is er ook een boek: samengesteld uit tips, ervaringen, ideeën en de grote lijnen op een rijtje. Vol kleur, boordevol inspiratie. Door dit boek te kopen en te lezen zet je jezelf in beweging, en help je een positieve beweging in de opvoeding in gang te zetten.

Opvoeden in Verbondenheid is geen kant-en-klaar recept voor een perfecte opvoeding, wel een boek boordevol tips, om te lezen, te kijken en te doen, een boek dat een nieuwe beweging laat zien, en die beweging ook bij ouders, kinderopvang en in het onderwijs in gang zet.

  • Opvoeden in Verbondenheid is onder meer gebaseerd op werk van Anouk Depuydt en Gie Deboutte over ‘de-link-wentie’: respectloos gedrag als gevolg van het ontbreken van verbanden.
  • De auteur liet zich inspireren door boeken en tijdschriften, met talrijke praktijkervaringen en heeft het aangevuld met een selectie tips van onze website OpgroeiendInVerbondenheid.nl.
  • De praktijkervaringen komen van verenigingen binnen het ‘Pluralistisch Netwerk Verbondenheid’ in BelgiĂ«
  • Geschreven door Peter Jochems in opdracht van Jeugd & Vrede vzw.

Titel: Opvoeden in Verbondenheid
Auteur: Peter Jochems
Uitgever: Jeugd & Vrede vzw
Pagina’s: 150 pagina’s, full-colour

Eerst even kijken? Dat kan via deze link

Je kunt het boek bestellen via:
Nederland: www.educare.nl/losse-verkoop/opvoeden-in-verbondenheid
België: www.jeugdenvrede.be/producten/opvoeden-in-verbondenheid-nieuw

Over de auteur van deze tip

Educare is een tijdschrift over opvoeden: het samen leven en leren met kinderen in harmonie met de wetten van de natuur. Het is een platform voor denkers en doeners die met elkaar praktische ideeën en levende voorbeelden uitwisselen over de relatie opvoeder-kind(eren).

Opvoeden en leren beperkt zich niet tot gezin, kinderdagverblijf of klaslokaal, het leven zélf is de leerschool.

Losse proefnummers, en/of abonnementen kunnen aangevraagd worden via onze website – we bieden een speciaal tarief voor groepen en studenten.

Naam: Educare
Educare
Website:

Meer tips van Educare »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()