Tip over verbondenheid met de Ander

Wil je graag gehoord worden?

door Eric van der Knaap

Wist je dat ieder mens (dus ook je kind) een dominant oor heeft? Dat is het oor waarmee iemand naar de geluidsbron toedraait als het geconcentreerd ergens naar luistert. Onder stress vallen mensen terug op hun dominante zintuigen. Informatie die via de niet-dominante zintuigen binnenkomt wordt tijdelijk minder goed verwerkt in de hersenen. Bij een heel pittig ouder-kind gesprek helpt het als je daar rekening mee houdt.

Spreek in het dominante oor van je kind om gehoord te worden

Je kunt testen welk oor dominant is door je kind te vragen naar de muur te laten lopen en te doen alsof er aan de andere kant van de muur een interessant gesprek plaatsvindt. Het oor waarmee je kind naar de muur draait is het dominante oor!

Dus, wil je er zeker van zijn dat je als ouder gehoord wordt door je kind? Ga dan aan de zijde van het dominante oor van je kind zitten. En zorg er ook voor dat je zelf met je dominante oor luistert!

Meer van deze tips vind je op:
www.lereniseenmakkie.nl en www.snelleren.nl

Over de auteur van deze tip

Leren hoe te leren… had ik dat zelf maar eerder geleerd! Nu heb ik er maar mijn beroep van gemaakt en probeer alle mogelijkheden aan te grijpen om mensen het plezier van leren te laten ontdekken. Niet alleen via het onderwijs, maar juist ook via de ouders. Hoe kun je als ouder je kind helpen zonder evenveel inhoudelijke kennis te moeten hebben als een leerkracht?

Naam: Eric van der Knaap
HERA Masters in Leren Leren
Websites:

Meer tips van Eric »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.