Tip over verbondenheid met de Natuur

Groeten uit zomerland

door Rianne Joosten

De zomer is heerlijk: met mooi weer kun je lekker buiten spelen in het groene gras. Veel dieren en planten laten zich van hun vrolijkste, fleurigste kant zien. Je ziet vlinders in alle kleuren, geel/zwart gestreepte bijen, rode klaprozen, blauwe korenbloemen, gele rozen, oranje goudsbloemen, rode lieveheersbeestjes, groen dan groener blad aan de bomen…

De zomer is een feest van kleur. Alsof de natuur wil laten zien: kijk eens hoe mooi ik ben!

Maak een ansichtkaart met de kleuren uit de natuur

  1. Pak een stukje stevig karton en plak er alvast dubbelzijdig plakband op. Wil je hem opsturen als vrolijke vakantiegroet? Zorg dan dat hij in een envelop past!
  2. Ga nu naar buiten met een bakje of mandje om stukjes kleur te verzamelen, één bloem of blad per kleur is meestal voldoende. Bijvoorbeeld een afrikaantje, iris, beukenblad, grassprietje, roos, lavendel, paardenbloem, margrietje…
  3. Als je klaar bent met kleuren verzamelen haal je het plakband van de kaart af en ga je een regenboog maken van de gevonden kleuren. Je kunt bloemen of takjes hiervoor helemaal uit elkaar halen en in een boogje rond plakken. Werk voorzichtig en druk alles goed aan.
  4. Onder de regenboog bewaar je een plekje voor het mooiste stukje kleur. Die plak je als laatste op.
  5. Is de plakkaart niet helemaal vol? Strooi er dan droog zand over of glitters voor een extra stralend effect.

Zo heb je een kleurrijk stukje zomer gemaakt voor op je eigen kamer, als cadeautje of als wenskaart.

Over de auteur van deze tip

Met kinderen en volwassenen op een speelse en creatieve manier de natuur ontdekken is wat ik het liefste doe. Om zo de natuur dichterbij de mensen te brengen of andersom.

Ook coach ik docenten bij het inzetten van hun sterke kanten tijdens de les. Door het lesgeven vanuit de eigen kracht verlopen de lessen natuurlijker en effectiever. Alles gaat meer vanzelf. Met name de communicatie met de kinderen verbetert hierdoor enorm. En wat is er mooier dan echt communiceren met kinderen?

Naam: Rianne Joosten
Website:

Meer tips van Rianne »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.