Tip over verbondenheid met Materie

Wat je van een zachte steen kunt leren

door Lisette Doesburg

Een steen kan je zoveel vertellen. Misschien al meteen aan de buitenkant, maar als je hem gaat bewerken laat een steen zeker zijn eigen kanten zien. En tegelijk laat hij je zien dat er aan jou ook mooie kanten zijn. Er zijn steensoorten die zo zacht zijn dat je er gemakkelijk met kinderen mee kunt werken.

Ga eens samen met je kind speksteen polijsten

Wil je samen met je kind een gezellige ontspannen middag beleven?
Ga dan naar een doe-het-zelf winkel, koop een setje sleutelvijltjes. Daarna ga je naar een beeldhouwwinkel en koopt daar kleine stukjes speksteen en een setje schuurpapier. (Kijk op google onder speksteen voor een bedrijf bij jou in de buurt)

En dan heerlijk aan de slag. Contact maken met de steen. Vijlen, en wanneer je tevreden bent over de vorm, schuren maar! Niet één keer, maar zes keer! Steeds fijner, steeds gladder en ondertussen lekker met water kliederen. Daarna oppoetsen met steenwas. Voel eens hoe zacht!

Je kind heeft nu een ‘eigen’ steen, om neer te leggen of in haar zak te stoppen. Een steen waar je zuinig op bent. Het is een steen geworden die je wat te zeggen heeft.

Dit is een activiteit waar veel kwaliteiten van het kind worden aangesproken. Creativiteit; geduld; schoonheid; zachtheid; volharden; om er maar een paar te noemen.

Bij de tentinhetbos in Lage Vuursche worden vaker dit soort activeiten georganiseerd, kijk maar eens op de agenda www.tentinhetbos.nl

Over de auteur van deze tip

In een tent in het bos op het terrein van Venwoude in Lage Vuursche organiseren we leuke activiteiten die kinderen meer bewust maken van de wereld om hen heen en in zich zelf.

Ik ben begonnen met het maken van dankbaarheidstrengen om meer aandacht te vragen voor dankbaarheid voor alles wat we hebben.

Inmiddels werk ik samen met een groep vrijwilligers die dankbaarheidstrengen maken en verkopen ten bate van organisaties die binnen onze visie passen.
We sparen nu voor een mogelijkheid om voor de tent in het bos ook zelf energie op te kunnen wekken.

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.