Tip over verbondenheid met de Maatschappij

Ga toch fietsen!

door Kasper

Ga vaker met je kind op de fiets naar school! Veel ouders verkiezen de auto boven de fiets of de benenwagen om hun kinderen naar school te brengen. Dit vanwege de soms gevaarlijke verkeerssituaties die je onderweg naar school tegenkomt. Maar door telkens in de auto te zitten ontneem je je kind de kans om aan het verkeer te wennen. Door zelf met de auto te gaan vergroot je bovendien de verkeersdrukte voor andere fietsers en voetgangers. Of men denkt er geen tijd voor te hebben. Dat is jammer want op de fiets is er veel meer te beleven dan in de auto. Zo bezien is autorijden zonde van je tijd!

Breng je kind op de fiets naar school

Fietsen vergt een geringe inspanning maar levert veel goeds op voor het lijf. Kijk naar de gezonde blos van je kind als je op school aankomt! Ten slotte is samen fietsen gezellig, en draagt het in grote mate bij aan de motivatie voor je kind om zelfstandig naar school te fietsen, als hij of zij daar rijp voor is. Doordat ouders zelf gaandeweg hebben kunnen zien dat hun kind zich in het verkeer steeds beter weet te redden, kunnen ze er ook makkelijker op vertrouwen dat de fiets een verantwoorde keuze is.

Over de auteur van deze tip

Liedjesschrijver/schrijver/zanger/componist Kaspadre/Kindertroubadour Pinto ;
vader/grootvader/verzorger; redacteur/interviewer/columnist van de Seizoener (Johannesschool Tiel); schrijver van (kinder)verhalen. Voeling en interesse voor de antroposofie beschouw ik als rode draad in mijn leven. Mijn nieuwste project heet ‘Aarden in de Uiterwaarden’: Ik ga met kinderen de uiterwaarden in om dingen doen die vroeger heel gewoon waren, met als doel hen een onvergetelijke jeugdherinnering mee te geven.

Naam: Kasper
Kaspadre's Praktische & Artistieke Diensten
Websites:
Verbinden:

Meer tips van Kasper »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.