Tip over verbondenheid met Jezelf

Kinderen hebben geen aandachtsprobleem als ze spelen

door Maril Heijen

Op school kunnen sommige kinderen de aandacht niet bij het werk houden. Thuis , daarentegen, kunnen ze hun aandacht heel goed richten. Als kinderen fietsen, is hun aandacht er helemaal bij. Anders zouden ze over de straat ‘dweilen’ en misschien wel ongelukken veroorzaken. Maar ook als ze spelen , is er geen aandachtsprobleem.  Let maar eens op kinderen die spelen, stoeien, ravotten, skaten, rolschaatsen, huppelen en hinkelen. Ze zijn dan meestal heel bij en de aandacht is helemaal bij hen zelf.

Waarom lukt het de kinderen wel als ze spelen en lukt het hen niet op school?

Op school wil men dat de aandacht van kinderen bij het werk is. En dat werk is bijna altijd ‘denkwerk’. En wat gebeurt er nou als kinderen te veel denken moeten? Dan schiet de aandacht bij hen weg! Ze gaan dagdromen van leukere dingen doen…

Nu begrijp je waarom kinderen zo graag bewegen! Met hun lijf leren ze veel en met aandacht!  Leren doe je niet alleen met je hoofd. Leren doe je met je hoofd en met je handen ( je lijf) en  als het even kan  ook met je hart.

Beweeg vaker mee met je kinderen

Ga deze week eens met de kinderen spelen of fietsen, skaten of stoeien. En ervaar dan eens hoe heerlijk het is om in het lijf te komen. Je aandacht groeit ervan!

Over de auteur van deze tip

Ik heb een lange ervaring in het begeleiden van kinderen in het onderwijs. Daarnaast help ik graag kinderen en hun ouders die zich willen ontwikkelen in hun groeiproces. Ik werk vanuit mijn hart en zeg zonder voorwaarden JA tegen dat wat er is bij kind en ouders.

Op mijn website zie je welke activiteiten met kinderen en ouders ik in mijn atelier doe…

Naam: Maril Heijen
Website:

Meer tips van Maril »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.