Tip over verbondenheid met de Ander

Leven in twee huizen

door Jiska Nieuwkerk-Schuurman

Voor kinderen van gescheiden ouders is het gevoel van niet bij alle twee de ouders te gelijk kunnen zijn soms moeilijk uit te leggen. Zijn ze bij de één, dan willen ze naar de ander en andersom.

Door een dagboek te maken kunnen ze daar al hun mooie, blije, verdrietige en boze belevenissen in opschrijven en/of tekenen. Zo kunnen ze hun emoties uiten en spanningen loslaten.

Maak je eigen omdraai-boek

Je hebt nodig: een notitieblok zonder lijntjes met een effen voor en achterkant.

Samen met je kind doen:

Foto’s maken met mama en foto’s maken met papa, van hen zelf, het huis, kamers die het kind belangrijk vindt, de tuin, het balkon, plekken in de omgeving waar het kind graag komt, opa’s, oma’s en andere mensen die het kind graag ziet, huisdieren, nieuwe broertjes en of zusjes, enzovoort.

Plak op de kaft aan de ene kant van het boek een foto van mama. Als je het boek dan open doet kan je alle belangrijke foto’s van bij mama erin plakken. En als je bij mama bent kan je daarachter dingen schrijven en/of tekenen die bij mama gebeuren of waar je aan moet denken.

Draai dan het boek om, en plak daar op de kaft een foto van papa. Als je het boek dan open doet kan je alle belangrijke foto’s van bij papa er in plakken. En als je bij papa bent kan je daarachter dingen schrijven en/of tekenen die bij papa gebeuren of waar je aan moet denken.

Veel plezier met het maken van jullie eigen omdraai-boek!

Over de auteur van deze tip

Voorheen liep de informatie over kinderen in verander-, verlies- en rouwsituaties via de bedenkster van deze tip, Jiska van Nieuwkerk-Schuurman. Helaas is Jiska overleden op 11 augustus 2009.

Als goede vriendin en collega, werk ik in haar gedachtegoed verder.
Indien U meer informatie wenst kan dat nu via Conny Helsloot, 06 360 309 52

Naam: Jiska Nieuwkerk-Schuurman
Website:

Meer tips van Jiska »

Reageer op deze tip

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.